Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan si nei til narkotika?

Hei!

Hvordan sier man nei til narkotika?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 16.05.2019

Hei!

Det enkleste å gjøre hvis man blir tilbudt hasj eller andre narkotiske stoffer er å si nei og være tydelig på at du ikke er interessert.
Det som av og til kan være vanskelig, er hvis det er venner som har lyst å prøve eller er som begynt å bruke rus, og du fortsatt har lyst å henge med dem.
Da kan det være vanskelig å vite om de vil avvise deg om du ikke blir med på det de holder på med, eller om de aksepterer at du sier nei.
Hvis du ikke vil prøve rus, og de ikke aksepterer det, er det kanskje ikke vennskap å bygge videre på. I så fall, bør du søke mot andre som har samme holdning til narkotika som deg, slik at du ikke blir dratt inn i noe du ikke ønsker og som kan gi stor risiko for at du får problemer.
Det å alliere deg med en annen i vennegjengen som har samme holdning som deg, vil også kunne beskytte deg mot å blir presset til noe du ikke har lyst til.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut