Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan stanse mobbing?

Hei!

Jeg har en gutt i klassen som er sykt irriterende, som mobber vennene mine og skylder på meg for noe jeg ikke har gjort. Han sier at jeg er stygg og ikke fortjener noen ting.
Jeg vet ikke hvordan jeg kan bli populær nok til og si han imot, uten at han får med seg alle på trinnet.

Jente 12

Svar fra ungrus.no 02.07.2020

Hei!

Det er så bra at du ønsker å stå opp mot gutten som mobber vennene dine og sier stygge ting til deg. Du lurer på hvordan du kan bli populær nok til å si han imot, uten at han får med seg alle på trinnet.
Det er to ting jeg biter meg merke i ved det du skriver; det ene er at du sier at gutten er sykt irriterende. Hvis du er irritert, tenker jeg at du kanskje ikke blir så lei deg over det han sier, men at du ønsker å få en slutt på mobbingen. Hvis det er slik, tenker jeg at det er bra, for da har du kraft i deg til å si ifra selv. Det andre er at du ønsker å stå opp mot ham fordi han mobber vennene dine. Det er en flott holdning, og jeg tror at det nettopp er disse vennene du kan gå sammen med for å si ifra til gutten om at han oppfører seg på en måte som dere ikke liker. Dere kan si til ham at det han gjør når han sier stygge ting til dere, er å mobbe, og at det er ulovlig.

Det er skolens ansvar å sørge for at dere har et godt og trygt klassemiljø, så dersom dere ikke klarer å gi beskjed til gutten, eller han ikke hører på dere, bør dere gi beskjed til læreren, eller be foreldrene deres gjøre det.

Alle har rett på en hverdag uten mobbing og trakassering!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut