Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvorfor selger folk rusmidler?

Hei!

Hvorfor selger folk rusmidler?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 12.06.2020

Hei!

Den viktigste grunnen til at folk selger alle typer varer, er å tjene penger. Slik er det også for mennesker som selger rusmidler, enten det er alkohol eller narkotika.
Det meste av alkoholen som blir solgt i Norge, er lovlig produsert, og den selges med god fortjeneste i butikker, restauranter og på Vinmonopolet m.m.
Noen selger ulovlige rusmidler for å finansiere egen bruk.
De som imidlertid tjener virkelig mye penger på ulovlige rusmidler, er de som står bak og organiserer produksjon, smugling og videresalg av rusmidlene. Disse danner ofte store, kriminelle nettverk for å få rusmidlene ut fra der de er produsert til lokalmiljøene i land som Norge. Både på gatenivå og oppover i nettverkene er det ofte mye trusler og vold dersom folk ikke betaler for de rusmidlene de har fått. Dersom man kjøper ulovlige rusmidler, er man med på å gi til penger disse kriminelle nettverkene.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut