Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Mot bedre vitende?

Hei!

Hvorfor begynner folk med rus?

De vet jo hva som kommer til å skje!

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 30.10.2019

Hei!

Det er mange som skriver inn og lurer på det samme som deg.
Det er mange grunner til at folk begynner med rus. De kan være nygjerrige på rusvirkningen, det kan være spennende å prøve ut noe som er forbudt, det kan være noe man prøver ut sammen med venner, som gjør at man føler på et fellesskap, og det kan være at man ikke har det bra og vil prøve rus for å dempe stress, uro, smerter  eller vonde tanker.

Ikke alle som prøver ut rus, får problemer med det. Noen prøver bare noen ganger og noen bruker bare rus av og til. Felles for mange, er nok at de tenker at de har kontroll, og at de kan slutte med rus når de vil. De har kanskje venner som ruser seg, og ser at det kan gå bra.

For dem som får prolemer med rus, kommer det ofte litt gradvis. Kroppen blir vant til å få rusmiddelet og da kan det være ubehagelig å la være å ruse seg. Da kan man være på vei til å bli avhengig. Det tar ofte lang tid før den det gjelder innser at rusen er begynt å ta overhånd. Ofte er familie og venner bekymret over rusbruken mye tidligere enn den som har begynt å ruse seg mye og ofte.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut