Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ønsker å bli mer populær

Hei! 

Jeg er en jente på 10 år. Det er en jente i klassen min som er likt av alle, og læreren behandler oss andre med litt urettferdighet med den jenta. Den jenta får mer kjærlighet av læreren og alle guttene, det er mange som liker henne, og jeg vil også bli likt. Jeg er ikke så populær, men jeg har mange venner. Og jeg har lyst til at noen skal like meg. Og jeg vil bli like populær som henne.
Noen tips til hvordan jeg kan bli mer populær på skolen?

Jente 10

Svar fra ungrus.no 04.01.2021

Hei!

Du ber om tips til hvordan du kan bli mer populær på skolen, og så sier du også at du har mange venner. Du beskriver samtidig at det er ei jente i klassen som blir likt av alle og som det kan virke som blir favorisert av læreren. 

For å begynne med det siste først, så bør en lærer prøve å være rettferdig mot elevene sine. Det er ikke bra for klassemiljøet hvis det oppleves at en elev er favoritt. Det er ikke sikkert det oppleves positivt for denne jenta heller? Hun kan kanskje kjenne på at dere andre synes det er urettferdig at hun får mer positiv oppmerksomhet enn dere andre?

Så lurer jeg litt på hva du mener med at du ønsker å være populær? Du sier du ønsker å bli likt. Når du samtidig skriver at du har mange mange venner, betyr vel det at det er mange som liker deg? Jeg tror du er ei veldig omgjengelig og interessant jente som mange vil ha som venn!
Kanskje du og vennene dine likevel ikke er flinke nok til å gi hverandre gode beskjeder? Da er mitt tips at du kan være den som begynner med det. Tenk over hva det er du savner å høre selv.
Er det noen situasjoner du kommer i der du kan gi slike beskjeder til andre? Når dere gjør noe gøy sammen, kan du for eksempel si at det er gøy å gjøre dette sammen med den eller de du er sammen med. Er det en som det er godt å fortelle hemmeligheter til, kan du si det, og at det er godt å ha en du kan stole på, som ikke forteller ting videre.
Alle vennene dine har sikkert noen egenskaper som gjør at du setter pris på akkurat dem. Alle trenger å få vite at vi er bra personer og at vi blir satt pris på. Ved å anerkjenne andre, tror jeg du vil kunne få mye positivt tilbake. Det kan bety mye mer enn popularitet, som på mange måter kan virke som en mer overflatisk beundring. Popularitet kan fort forsvinne hvis man trår feil, noe de fleste gjør i løpet av livet. En god venn støtter deg selv om du har gjort noe dumt.

Jeg håper at du fremover vil sette pris på og holde fast på de gode vennskapene du har. Noen av dem vil kunne vare livet ut!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut