Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Plager etter gjentatte injeksjoner

Hei!

Hvordan kan jeg vite om jeg har punktert en åre? Spesifikt i albuen etter injeksjon over lengre tid. Stikkstedet er ømt, fått ett blåmerke som har spredd seg fra det aktuelle området og ca 4 cm nedover åren. Armen er hoven, en følelse av «press» fra rett over albue og helt ned til fingertupper, veldig synlig åre helt ned til knokene og den har hevet seg opp fra huden. 

Hva kan det være?

Kvinne 22

(Spørsmålet er noe forkortet. Red.)

Svar fra ungrus.no 10.10.2023

Hei!

Selv om du har skrevet utførlig om dine plager og injeksjonsvaner , er det vanskelig å si akkurat hva det er du opplever uten at du blir undersøkt av medisinsk personell. Det er viktig at du får vurdert dette raskt!
Du oppgir å være i Kristiansand. Hvis du synes det er vanskelig å gå til fastlegen med dette, kan du kontakte feltsykepleier Chriss Voll i Kristiansand kommune. Han har telefon 950 38 803.
Du kan også ta bilde av stikkstedet og sende til ham slik at han kan få et første blikk på det og vurdere hva det kan være.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut