Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Rusmix

Hei!

Hvordan reagerer kroppen på cannabis som er penslet med ecstasy og når du drikker alkohol etterpå?

Jente 17

Svar fra ungrus.no 23.01.2018

Hei!

Det virker som en farlig og uforutsigbar blanding du beskriver. For det første er det vanskelig å beregne mengden av det man får i seg når man pensler eller sprayer et rusmiddel på et annet. Hvis man i tillegg drikker alkohol, gjør det resultatet bare enda mer usikkert og risikofylt. 
Den delen av kroppen jeg ville vært mest bekymret for i denne sammenhengen er hjernen. Både cannabis og ecstasy påvirker sanseinntrykkene, og man kan risikere å bli hallusinert og i verste fall gå inn i en psykose, som er er en psykisk sykdomstilstand. Da kan man se, høre eller lukte ting som ikke er virkelige. Dette kan oppleves som veldig skremmende.
Det er umulig å forutse hvordan den enkelte vil reagere på å prøve ut forskjellige stoffer, og det vil også kunne variere fra gang til gang. Hva stoffene egentlig inneholder, er det også vanskelig å ha kontroll på, så å prøve ut ulike rusblandinger kan være som en risikosport.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut