Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Snus og depresjon?

Hei!

Jeg er deprimert og tenker at det skyldes at jeg snuser.
Kan snusen påvirke depresjon?

Jente 17

Svar fra ungrus.no 01.10.2018

Hei!

Jeg kjenner ikke til at snusing i seg selv kan gjøre en deprimert, men dersom man er avhengig av snus eller andre ting, vil man kunne føle seg nedfor dersom man ikke har fått i seg det stoffet man er avhengig av på en stund. Det kalles å ha abstinenser. På helsenorge.no kan du lese om hvilke abstinenssymptomer du kan få av snus.
Hvis du mistenker at det er snusbruk som forårsaker din depresjon, er det jo verdt et forsøk å prøve å slutte, og du finner mange gode tips om dette på samme side.

Det er ganske vanlig når man er 17 år å av og til føle seg nedfor og deprimert. Hvis det er slik at det går ut over hvordan du fungerer i hverdagen, vil jeg anbefale deg å snakke med dine foreldre, helsesøster eller fastlege om det.
Ofte kan det være til hjelp bare å lufte sine tunge tanker med noen, men av og til kan man trenge profesjonell hjelp for å komme ut av en depresjon.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut