Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Sykdommer av heroinbruk

Hei!

Hvilke sykdommer får man av heroin?

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 30.11.2018

Hei!

Mennesker som bruker heroin kan få plager som kvalme, problemer med å tisse, forstoppelse, kløe og munntørrhet.

Hvis man bruker mye heroin over tid blir den fysiske formen d​årligere. Mange kommer også i følelsesmessig ubalanse. De som bruker sprøyte for å få i seg heroinet, er utsatt både for å få hudinfeksjoner på stikkstedene, og også for å bli smittet med virusinfeksjoner som hepatitt (leverbetennelse) og HIV.

De som bruker heroin jevnlig og over lang tid, har ofte dårligere helse og flere sykdommer enn resten av befolkningen. De har også høyere dødelighet og lever i gjennomsnitt 20-30 år kortere enn det som er forventet levealder i Norge.
Heroin er veldig avhengighetsskapende, og de som bruker heroin, vil raskt kunne utvikle en høy toleranse for stoffet og må bruke mer for å oppnå samme effekt som før. Hvis man så har hatt en pause fra heroin og på nytt inntar samme dose som da man sluttet, er det fare for å få i seg for mye. Mange dør hvert år som følge av overdose av heroin og lignende stoffer, som kalles opioider.​                                                                             Kilde: helsenorge.no

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut