Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Utrygg fest?

Hei! 

Jeg skal på en fest i helgen. De som festen er hos, er kjent for å selge masse alkohol og rus. Jeg har sagt til vennene mine at jeg skal bli med. Jeg vil, men vil ikke, på en måte.
Jeg vet det vil blir gruppepress og at de kommer til å presse meg til å ta narkotika. De har masse narkotika der.
Foreldrene er ikke hjemme når festen starter eller slutter. Den varer til 02:30 på natten. Hva skal jeg gjøre? Hjelp!

Jente 15

Svar fra ungrus.no 25.02.2020

Hei!

Du forteller at du skal på fest i helgen, og at du både vil og ikke vil på denne festen. Den beskrivelsen du gir, gjør at jeg oppfatter rammene rundt festen som veldig utrygge. Du skriver at du kan bli utsatt for gruppepress på å prøve narkotika. Det er ingen voksenpersoner til stede, og det gjør det usikkert hvem som kommer på festen. De som har festen, kan miste kontrollen, og det kan oppstå krangler og vold hvis det er mange rusa personer til stede som ikke har noen ansvarsfølelse overfor verten eller huset dere er i. Du kan også oppleve uønsket seksuell oppmerksomhet, noen som kan sette deg i en vanskelig situasjon.

Er du sikker på at dette valget er så vanskelig?

Tror du at du får lov å gå på festen dersom dine foreldre eller foresatte vet hvordan du tror festen kommer til å bli?
Hvis du synes det er vanskelig at du allerede har sagt at du skal komme, kan du få hjelp av en venn som ikke skal på festen eller dine foreldre/foresatte til å lage en annen avtale den dagen, slik at du kan si at noe kom i veien.
Av og til er det dessuten helt greit å si at man ikke får lov. Kanskje vil noen av vennene dine, som har sagt at de kommer til å gå, også få en kjærkommen anledning til å trekke seg?

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut