Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Bekymret for egen utvikling

Hei! 

Lever i en liten bygd utpå landet. Flere av vennene mine har begynt å røyke, stjele, slåss og skulke. Vet ikke helt hva som skjer. Føler det skjer så mye på en gang. Har stjelt en gang, følte meg presset, de sa bare at jeg måtte legge det opp i sekken til en annen. Er bekymret for meg selv og vennene mine. Den ene vennen min ble nettopp tatt for stjeling. Har stjelt 3 ganger til sammen og har nok blitt filma. Er noen uker/måneder siden nå, men er litt redd.
Vær så snill, svar!

(Spørsmålet er noe forkortet. Red.)

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 07.10.2020

Hei!

Takk for at du skriver til ungrus.no om den vanskelige situasjonen du står i. Du har egentlig ingen spørsmål, men jeg forstår at du er bekymret for deg selv og vennene dine når de er begynt å røyke, stjele, slåss og skulke. Det kan være tøft å stå imot dersom dere er begynt å gjøre ting du egentlig ikke står inne for. Det er likevel det du kanskje må prøve på. Hvis de ellers er fine å være sammen med, kan du si at du ikke er interessert i å være med på det som er ulovlig. Hvis de da ikke vil være sammen med deg, kan du jo spørre deg selv om hvor gode venner de er.
Jeg håper at du har eller kan få andre interesser som gjør at du kan holde på med ting som er spennende og morsomme, uten at det er ulovlig. Da slipper du å være redd for å bli oppdaget.
Kanskje foreldrene dine kan hjelpe til med å komme inn i en idrett eller en fritidsaktivitet du har lyst å prøve ut?

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut