Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Å si nei til rus

Hei!

Hva er den beste måten å si nei til alkohol, rus og tobakk på?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 22.03.2019

Hei!

Du spør om hvordan du skal kunne si nei til rusmidler. Vi synes det er flott hvis du ønsker å ta et tydelig standpunkt mot rusmidler. Det er viktig både for deg selv og de rundt deg at du gjør det. Jeg er helt sikker på at mange ungdommer lurer på akkurat det samme som du.

Det er heldigvis ikke så vanlig at ungdom på din alder ruser seg, men du vil oppleve at flere rundt deg gjør det ettersom du blir eldre. Ved å holde på ditt standpunkt kan du være med på at flere lar være, eller i hvert fall venter lengre med å ruse seg.

Du må forsøke å være tydelig overfor dine venner at du ikke ønsker å begynne med rus nå. De fleste vil akseptere det. Du vil kanskje også oppleve at andre ønsker det samme som deg og synes det er lettere å ta et standpunkt når også du gjør det.

Ellers har du alltid valg. Du kan være på steder der det røykes eller drikkes og takke nei til det, du kan gå fra stedet eller du kan la være å gå dit i det hele tatt.

Håper dette kan være til hjelp!

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
 
Rådgiver
 
Informasjons- og forebyggingsteamet

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut