Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Alkohol i kroppen

Hei!

Hva kan skje med kroppen når vi drikker alkohol?

Jente14

Svar fra ungrus.no 29.05.2019

Hei!

Hele kroppen blir påvirket hver gang man drikker alkohol, men små mengder alkohol er sjelden skadelig for friske mennesker. Helsedirektoratet sier likevel at man allerede ved å drikke ett eller to små glass vin daglig øker risikoen for å få flere kreftformer. Risikoen for høyt blodtrykk, hjerneslag og leversykdom er høyere hvis du drikker tre alkoholenheter, for eksempel 3 små glass vin, hver dag.

Hvis man drikker mye og ofte over lang tid, kan alkoholforbruket føre til en rekke sykdommer som skrumplever, kreft og hjerte- og karsykdommer.
Høyt forbruk over lang tid vil kunne føre til at man utvikler avhengighet, eller alkoholisme. Da er det vanskelig å slutte å drikke, selv om man ønsker det og kanskje har fått problemer med jobb, økonomi, helse og familie.
Mange trenger hjelp for å klare å slutte å drikke hvis de er blitt avhengige. Da kan man henvende seg til fastlegen og be om hjelp.

Du kan lese mer om Alkohol og helse på helsenorge.no

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
 
ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut