Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Alkohol og kroppen

Hei!

Hva gjør alkohol med kroppen?

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 04.04.2017

Hei!

Dette er et spørsmål vi har svart på tidligere her på ungrus.no, så jeg velger å gjengi et av disse:

"Det er flere ulike ting som skjer med kroppen når vi drikker alkohol. Alkohol påvirker først og fremst sentralnervesystemet, det medfører at alkohol kan påvirke stemningsleiet, redusere konsentrasjonsevnen, hemme korttidshukommelsen, sløve den kritiske sansen og øke impulsivitet og aggressivitet. Ved høy promille vil også balansenerven bli påvirket, og en blir ustø og snublete.

Rent fysiologisk kan alkohol føre til uttørring av kroppen ved at den virker vanndrivende. Det kan føre til at man dagen etter å ha drukket mye alkohol opplever en bakrus; hodepine, generell uvelhetsfølelse, nedstemthet, kvalme og brekninger.

Gjentatte og store alkoholinntak øker risikoen for høyt blodtrykk, hjerneslag, enkelte former for kreft og leversykdom. Risikoen for skader på en rekke indre organer er økt ved daglig inntak av tre alkoholenheter, for eksempel tre små glass vin hver dag. Inntak tilsvarende ett til to små glass vin per dag, øker risikoen for enkelte kreftformer hos henholdsvis kvinner og menn. (Kilde: fhi.no)

Som du ser skjer det en hel del med kroppen når vi drikker alkohol. Dersom en drikker alkohol i små mengder vil de fleste føle et velbehag, uten store konsekvenser rent fysisk."

Dersom du vil vite mer om alkoholens virkning kan du leser mer på helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut