Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Årsaker til rusbruk

Hei!

Jeg lurte på om de fleste som tar rus har hatt en dårlig fortid?

Gutt, yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 16.11.2018

Hei!

Det er nok ikke sånn at de fleste som ruser seg har problemer. De aller fleste som begynner å ruse seg gjør det fordi de er nysjerrige på rusen, ofte fordi venner eller andre har fortalt at rusen er god eller kul. Når det gjelder andre rusmidler enn alkohol vil de fleste som prøver bare bruke rusmiddelet noen får ganger. En del vil fortsette å bruke rusmiddelet fordi de synes rusen er god og fordi den gjør at de føler seg vel. Mange av disse vil også slutte med rusmiddelet etter en stund.

Det er dessverre slik at noen mennesker har ulike problemer som opplever at rusen gjør tilværelsen noe lettere. Disse vil ofte ruse seg så mye og ofte at de etterhvert utvikler et rusproblem. Dette bidrar selvsagt ikke til at probleme deres løser seg, men bidrar bare til mer problemer.

Vi må ikke glemme at alkohol er det mest brukte rusmiddelet i Norge og at de fleste som bruker alkohol, ikke bruker det fordi de har prolemer eller har et problematisk forhold til alkohol.
Likevel er det også alkohol som bidrar til flest rusproblemer i Norge.

Jeg håper dette gav deg svar på spørsmålet ditt!

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsteamet

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut