Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Av og til for mye alkohol?

Hei!

Hva skjer om du drikker mykje av og til?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 06.05.2019

Hei!

Dersom du drikker mye alkohol på en gang, er det flere ting som kan skje. Hvis du for eksempel drikker mye brennevin på kort tid kan du få så høy promille at du risikerer en alkoholforgiftning, det kan i verste fall føre til at du stopper å puste. Alkohol fører også til at koordinasjon og balanse blir dårligere. Er du veldig beruset, kan det føre til ulike former for ulykker som fall og så videre. Dette er noen av de mer akutte farene ved å drikke mye alkohol på en gang.

Det at en drikker mye av og til har vært det tradisjonelle drikkemønsteret her i Norge i lang tid, mange drakk bare i helgene, men drakk da til gjengjeld mye alkohol. Hvis en gjør dette en sjelden gang, er sjansen for langsiktige skader liten. I dag ser vi en endring hvor en drikker oftere, gjerne flere ganger i uka, men drikker noe mindre ved hver anledning. Dette kan være mer skadelig på lang sikt enn det å drikke sjeldent, men mye.

Du kan også lese et svar vi har publisert om spørsmålet om man kan dø av alkohol her.

Med hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsteamet

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut