Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Cannabisbruk etter legalisering

Hei!

Hvilke land har legalisert cannabis og har cannabis blitt mindre populært etter det ble lovlig?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 06.12.2018

Hei!

Per i dag er det to land som har legalisert cannabis fullt ut, det er Uruguay og Canada. I tillegg har ti delstater i USA legalisert bruk av cannabis.

På spørsmålet om cannabis er blitt mindre populært etter at det ble lovlig, er vel svaret at det stikk motsatte har skjedd. I USA og Canada har man overlatt salget til private, kommersielle selskap, som i tillegg til å selge cannabis i form av marihuana og hasj også produserer ulike produkter med cannabis i seg. Dette kan være ulike former for godteri, leskedrikker og så videre. Dette har ført til å bruken av cannabis har økt kraftig. I Colorado, som var den første staten i USA som legaliserte cannabis, var bruken i 2016 nesten dobbelt så høy som i resten av USA.

I Uruguay er salget av cannabis regulert ved at en bare får kjøpt cannabis i utvalgte apotek og bare en bergrenset mengde. Her er det vanskeligere å se om bruken har økt i noen særlig grad.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
 
Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsteamet

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut