Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Forebygging mot røyk og snus

Hei!

Hva gjør regjeringen og skoler for å unngå at unge starter å røyke og snuse?

Jente, 14

Svar fra ungrus.no 24.11.2017

Hei!

Et av de viktigste forebyggende tiltakene mot bruk av tobakk blant ungdom er aldersgrensen for kjøp av tobakk. Det gjør det i hvert fall litt vanskeligere for ungdom å få tak i tobakk og snus. Forbudet mot å ha tobakkspakker synlige i butikkene og de nye nøytrale tobakk- og snuspakkene skal også bidra til at ungdom ikke lar seg friste til å prøve tobakk og snus. Et annet tiltak for å begrense bruken av tobakk er avgiftene. Høy pris gjør at færre ønsker å kjøpe tobakk og snus.

Skolene kan drive med holdningsarbeid blant elevene i undervisningen. Samtidig som det er forbud mot bruk av tobakk og snus på skolens område.

Blant voksne i Norge er det stadig færre som røyker, det er også med på å bidra til at færre unge begynner å røyke. Det er flere voksne som bruker snus og det har også vært en økning blant ungdom. Den har heldigvis avtatt de siste årene og andelen unge som bruker snus er synkende.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsteamet
 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut