Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Holdningskampanje mot narkotika?

Hei!

Jeg skriver en holdningskampanje mot narkotika og står litt fast her. Jeg lurer på om du kan komme med noen forslag om hva jeg kan skrive om?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 11.12.2017

Hei!

Beklager at det har tatt litt tid før du har fått svar på spørsmålet ditt!
Når man har vurdert hva som virker når det gjelder forebygging mot narkotika, er det kommet frem at holdningskampanjer har liten effekt. Mye viktigere er det å jobbe for at det blir et trygt og godt læringsmiljø på skolen. Det er viktig at skolen har en plan for det forebyggende arbeidet. Det er også viktig at man får mulighet til å snakke om hvordan man har det og at man får hjelp av voksne når man trenger det. Hvis man har vansker på skolen, enten det er faglig eller sosialt, er det viktig å sette inn tiltak så tidlig som mulig, før problemene vokser seg større. Her må skole og foreldre/foresatte samarbeide for et best mulig resultat.
I tillegg er det bra for barn og unge å ha noe postivt å drive på med på fritiden. Det å være med i ulike aktiviteter, kan gjøre at man både lærer og blir flink i ting og har det gøy sammen med jevnaldrende.

Her er en lenke til forebygging.no, som sier litt om rusforebyggende arbeid i skolen. Kanskje du til oppgaven din kan spørre om hva slags planer din skole har når det gjelder rusforebygging?

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut