Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Konsekvenser av positiv cannabisprøve

Hei!

Hva skjer hvis en gutt blir tatt med hasj på blodprøver?

Gutt 15

Svar fra ungrus.no 22.03.2023

Hei!

Det er ikke så vanlig at en må avgi blodprøver hvis noen har mistanke om at en har brukt hasj, det vanligste er en urinprøve.
Hva som skjer er avhengig av hvem som krever en slik prøve. Dersom det er politiet, vil en etter en positiv prøve nå bli henvist til et nyopprettet tiltak som heter Rådgivende enhet for russaker. Her vil en bli innkalt til en samtale hvor temaet er rusbruk og om man har behov for hjelp dersom rusbruken er et problem. Dersom en ikke møter hos denne enheten, kan politiet velge å gi en bot.

Dersom foreldre krever at barnet deres må avlegge en urinprøve, er det opp til dem hva som skjer dersom prøven er positiv. Da kan de for eksempel ta kontakt med ungdomstjenesten eller barnevernet i kommunen slik at barnet kan få samtaler eller andre tilbud der.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut