Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Konsekvenser av ruskriminalitet.

Hei!

Hva er konsekvensene til ruskriminalitet?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 17.10.2022

Hei!

Vi er usikre på hva du mener med ruskriminalitet? Tenker du på kriminelle handlinger begått av personer i rus? Eller kriminelle handlinger begått av personer som vil skaffe penger til rusmidler?
Eller kriminelle handlinger i forbindelse med distribusjon av rusmidler som salg, besittelse eller smugling?

Konsekvensene av disse handlingene vil variere etter alvorlighetsgrad. Det er i dag enighet om at bruk av og besittelse av små mengder narkotika ikke skal medføre straff, men heller føre til et tilbud om hjelp til å slutte med rusmidler. Andre handlinger som salg eller smugling av narkotika vil føre til bøter eller fengselstraff avhengig av mengden narkotika det handler om. Kriminelle handlinger begått av personer som er ruset er som oftest vold mot andre, eller hærverk og lignende. Dette straffes også med bøter eller fengsel, mindre alvorlige voldshendelser kan bli behandlet i konfliktråd. Personer som er avhengig av rusmidler og trenger å skaffe penger til dette kan begå vinningskriminalitet som ran, tyveri eller innbrudd. Dette straffes ogås med bøter eller fengsel.

Det kan også få økonomiske, fysiske og psykiske konsekvenser for mennesker som blir utsatt for hærverk, ran, trusler, vold m.m. utført av av personer som utfører rusrelatert kriminalitet.

Håper dette er svar på spørsmålet ditt.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut