Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Når slettes anmerkninger på politiattest?

Hei!

Nå skal jeg søke om å være apoteker i et apotek. Tidligere fikk jeg bot for overtredelse av produktkontrolloven § 12, jf. § 4 bokstav e, jf. forskrift om forbud mot nye tobakksprodukter § 2. Dette står i den ordinære politiattesten jeg har fått. Vedtaket var fra februar 2020. Hvor lenge må jeg vente før denne anmerkningen slettes fra rullebladet mitt? Kan jeg da søke om å være apoteker?

Kvinne 25

Svar fra ungrus.no 10.02.2023

Hei!

I følge legemiddellovens §30 kan farmasøytisk industri, legemiddelgrossister og apotek kreve fremleggelse av ordinær politiattest, men denne er begrenset til å gjelde overtredelse av narkotikalovgivningen. Det ser ikke ut til at den forseelsen du viser til vil ha betydning for det å bli apoteker.

Du bør uansett sjekke med politiet om hvor lenge forholdet vil vises på politiattesten og med apoteket om de vil ta hensyn til dette når de skal vurdere en eventuell ansettelse.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut