Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Reiserestriksjoner etter forelegg for besittelse?

Hei!

For over 5 år siden ble jeg tatt for besittelse av 3 g hasj, og fikk forelegg etter legemiddelloven. Hvilke land kommer jeg ikke inn pga dette? Og hvilke land må jeg søke visum? Må jeg bestille turen først og så søke visum, sånn at jeg risikerer å ikke få det innvilget og dermed taper pengene på ferieturen?
Jeg finner ikke så mye om dette, nesten bare USA, men skjønner ikke helt greia der heller.

Jeg spurte forresten den gangen jeg ble tatt om jeg heller kunne møte til urinprøver over en viss periode for å ikke få det på rullebladet, siden jeg var såpass ung. Det fikk jeg ikke, men noen jeg kjenner på samme alder, ble tatt for det samme, samme året og fikk møte på urinprøver og slapp rulleblad.
Er dette noe jeg kan klage på i ettertid?
Det kan vises til negative prøver i forbindelse med ulike behandlingsforløp (ikke rusbehandling, men andre behandlinger).

Kvinne 27

Svar fra ungrus.no 05.01.2024

Hei!

Første del av spørsmålet ditt strever vi med å svare utfyllende på. Du har rett i at å ha et slikt forhold på rullebladet kan gjøre det vanskelig å få visum til USA, men hvilke andre land du vil trenge å legge ved en politiattest, har vi ikke oversikt på. Utenriksdepartementet har en oversikt over hvilke land du ikke trenger visum til her. Det er også annen nyttig informasjon på UD sine sider.

Når det gjelder det andre forholdet du spør om, så tror vi ikke det kan påklages i ettertid, men er heller ikke her helt sikre. Det kan være lurt å høre med det politistasjonen du fikk forelegget fra, eller snakke med en advokat.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut