Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Rusbruk på videregående trinn

Hei! 

Jeg lurer på hvor vanlig det er for videregående elever å ruse seg, og om det er mest på landet eller i byen?

Jente 17

Svar fra ungrus.no 29.01.2021

Hei!

I følge Ungdata-undersøkelsen for Agder har 70 % av elevene på videregående skole drukket alkohol en eller flere ganger. Dette er nokså naturlig ettersom elever på videregående skoler blir over atten år i løpet av skoletiden og derfor har lov til å kjøpe alkohol. På VG3 har 75 % av elevene drukket så mye at de har vært tydelig beruset en eller flere ganger. Her er det ikke noen forskjell mellom gutter og jenter.

Når det gjelder cannabis er det totalt 14 % som har prøvd dette en eller flere ganger. Her varierer det mye mellom de ulike klassetrinnene; på VG1 er det 11 % og på VG3 er det 17 % som har brukt cannabis. Samtidig er det stor forskjell mellom gutter og jenter,  på VG3 er det 21 % av guttene og 13 % av jentene som har prøvd cannabis.

Når det gjelder andre narkotiske stoffer, har vi dessverre ingen god statistikk for videregående skoler, men andelen som har brukt noen av disse er veldig lav.

Statistikken sier ikke noe om det er forskjell på ungdom som bor på landet eller i byen.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut