Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Rusforebygging av politiet

Hei!

Jeg har en skoleoppgave om rusmidler.
Hva kan politiet gjøre for at barn skal slutte med narkotika?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 15.05.2019

Hei!

Det er sjelden at barn og ungdom under 15 år bruker narkotika regelmessig. Det politiet kan gjøre dersom de oppdager at veldig unge bruker narkotika, er i første omgang å ta kontakt med foreldrene for å ha en bekymringssamtale sammen med dem og ungdommen. Det kan også være aktuelt å melde fra til barnevernet slik at de kan sette inn tiltak.

Den viktigste jobben politiet gjør med tanke på narkotika og ungdom er likevel å forebygge. Det gjør de ved å komme til skoler for å snakke med elevene om konsekvenser av narkotikabruk.
Politiet kommer også ofte til foreldremøter på skolene for å snakke med foreldrene om hva de kan være oppmerksomme på, og hva de kan gjøre for å unngå at barnet deres begynner med narkotika.
Samtidig har forbudet mot narkotika, og det at politiet kan straffe de som bryter dette forbudet også en forebyggende effekt.

Håper dette ga deg svar på spørsmålet ditt!

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjons- og forebyggeingteamet

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut