Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Sletting av dom?

Hei!

Jeg fikk 60 dager for selvforsvar. Det er nå snart 10 år siden. Det hindrer meg i og flytte til et annet land. Jeg bare dyttet vedkommende unna da jeg prøvde og gå der ifra. Finnes det en mulighet for å få den fjernet fra rullebladet så jeg kan flytte?

Mann 39

Svar fra ungrus.no 19.08.2022

Hei

I den vanlige/ordinære politiattesten, som du får hvis ikke loven sier noe annet, blir alle opplysninger som er mer enn ti år gamle utelatt, hvis du ikke begår nye lovbrudd. Opplysninger om mindre alvorlige straffereaksjoner vil imidlertid sperres fra å fremgå av en ordinær politiattest etter tre år.

Hvis man blir dømt til betinget fengsel eller bot for forhold som skjedde før man fylte 18 år, vil ikke dette fremgå av attesten hvis det skjedde for mer enn to år siden.

Men i en uttømmende politiattest vil i utgangspunktet alle opplysninger som er å finne om deg i reaksjonsregisteret fremgå - uansett hvor lenge det er siden disse er begått. 

En uttømmende politiattest er blant annet nødvendig når du søker om visum til USA og dersom du søker visse typer jobber. Du kan lese mer om dette her.

Jeg er ikke kjent med at det er mulig å få fjernet eller slettet noe av det som kommer fram i en uttømmende politiattest.

Hilsen

Benny Klokkekrvold

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut