Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Tips til skoledebatt

Hei!

Vi er to 12 år gamle jenter og vi skal ha en skoledebatt om narkotika.
Vi er mot det og lurer på om vi kan få litt tips.

Jenter 12

Svar fra ungrus.no 01.06.2021

Hei!

Den strenge narkotikapolitikken i Norge har ført til at ungdom i Norge er blant de som bruker minst narkotika i Europa. Det å ha et forbud mot bruk av narkotika kan tenkes å være en av grunnene til dette.

I de landene som har legalisert eller avkriminalisert narkotika har bruken også blant unge økt kraftig. Rusreformen som blir diskutert nå har som hovedmål at flere skal få tilbud om og få hjelp til å gjøre noe med en rusvahengighet. Men mange frykter altså at den også kan bidra til at flere unge prøver ut narkotika fordi det ikke lenger "er så farlig" eller oppleves som lovlig.

En av mange gode grunner til at ungdom ikke bør bruke narkotika (eller alkohol for den saks skyld), er at man i ung alder er mer sårbar for skadevirkninger. Bruk av narkotika kan påvirker utviklingen av både hjerne og kropp, de som starter tidlig med bruke av narkotika vil også være mer utsatt for å utvikle et problematisk rusbruk eller bli avhengige.

Håper dette kan gi dere noen argumenter i debatten.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut