Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Upassende lærerspørsmål

Hei!

Er det pedofilt å spørre sine elever om man selv er sexy og de kan ikke svare noe annet enn ja?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 04.11.2020

Hei!

Det er et vanskelig spørsmål du kommer med, det som er avgjørende her er om det læreren din gjør er å betrakte som seksuell trakassering.

I likestillingsloven omtales seksuell trakassering som: "enhver form for uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom." Dersom du og dine medelever opplever dette som ubehagelig kan det derfor betraktes som seksuell trakassering. Dette er i følge straffeloven ekstra alvorlig dersom de som utsettes for slik trakassering er under 16 år.

Dere bør snakke med en annen voksen på skolen, som for eksempel helsesykepleier, eller dere kan gå rett til rektor og fortelle om dette. Dersom læreren ønsker å snakke med dere om saken, må dere si at dere har meldt den videre og at dere derfor ikke kan snakke om det med ham.

Håper dette kan bidra til at læreren deres slutter med dette.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut