Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Utgifter til narkotika

Hei!

Hvor mye penger pleier en narkoman og bruke på narkotika i året?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 23.09.2021

Hei!

Du stiller et spørsmål det i utgangspunktet er svært vanskelig å svare helt nøyaktig på. Hvor mye penger en rusavhengig bruker vil variere ut fra hvilket narkotisk stoff og hvor store mengder vedkommende bruker og hvor god tilgang vedkommende har til rusmidler. Men jeg kan antyde noe.

En rusavhengig som bruker heroin (som vanligvis er det dyreste narkotiske stoffet) vil ofte bruke stoff for opp mot 3000 kroner i døgnet. Det vil i løpet av et år utgjøre én million kroner. En som bruker amfetamin bruker en del mindre, siden det er et billigere stoff, men det kan likevel bli mange hundre tusen i løpet av et år. I tillegg vil disse også ofte bruke en del cannabis som også koster en del.

Som du ser, har en rusavhengig behov for å skaffe en del mer penger enn det de får utbetalt hvis de får trygd eller sosialhjelp. De må derfor finne måter å tjene penger på, og det er ofte ved å selge narkotika til andre, eller drive med vinningsforbrytelser som stjeling og innbrudd eller gjennom salg av seksuelle tjenester.

Heldigvis er det muligheter for rusavhengige til å få hjelp til å slutte med narkotika eller få medisiner som erstatter det narkotiske stoffet de bruker, som for eksempel metadon.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
 
Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut