Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Angst etter hasjrøyking

Hei! 

Jeg og noen venner røyka hasj på en lørdag i sånn ca i august. Samtidig så røyka vi bong, og dette førte at jeg begynte å bad trippe. Det føltes som at alle meninger, historier og ting som har skjedd gjennom livet mitt begynte å foregå inn i hodet mitt, og det var veldig dårlig følelse. Jeg trodde jeg skulle dø, men heldigvis skjedde ikke det. Jeg hadde angst og frykt hele kvelden den dagen. Etter 24 timer, så ble jeg bedre, men fire uker etter denne episoden så fikk jeg panikkangst og jeg var plaga av det i flere uker. Heldigvis ble jeg bedre igjen, men nå nylig begynner jeg å ha angstproblemer og har kraftige soveproblemer og er plaga av det til tider.
Spørsmålet er hvor lenge jeg kommer til å være plaga av det, og er dette her noe normalt og kan det føre at jeg blir psykotisk?

Mann 18+

Svar fra ungrus.no 04.11.2019

Kjære mann, 18+!

Dessverre er ikke din historie helt unik. Vi ser stadig oftere at "rekreasjonsrøykere" får alvorlige plager under og etter hasjrøyking. Når det først er utløst slike plager som du har fått, kan det ta lang tid før hjernen er helt normalisert. Det er store individuelle forskjeller, derfor kan jeg ikke si hvor lang tid du må vente før du er helt normal igjen. Men de fleste blir bra.
Den cannabisen som selges i dag, både som hasj og marihuana, inneholder mye mer THC enn tidligere, mens CBD-innholdet er uendret. THC er hovedstoffet for de plagene du har opplevd, mens CBD virker beskyttende. Så det kan være forklaringen på de plagene du fikk. Men det er ikke helt uvanlig at selgerne blander inn syntetisk cannabis i hasjen. Denne er mange ganger sterkere enn vanlig cannabis, og brukere av syntetisk cannbis vil ofte oppleve slike ubehagelige psykiske symptomer. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr
kommuneoverlege

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut