Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Bivirkninger av Subutex?

Hei!

Jeg er en 25 år gammel gutt som bruker Subutex daglig. Hver gang jeg tar dagsdosen min og det går en halvtimes tid, etter inntak, så begynner ryggen/musklene bak skulderbladet å verke og smertene tar helt overhånd. Er dette en vanlig bivirkning? Så fort kroppen tømmes for buprenorfin (altså dagen etter inntak, før jeg tar dagsdosen) så er smertene nesten borte. Og med en gang jeg tar dosen min så begynner ryggen igjen. Har prøvd å slutte med Subutex og det er absolutt ikke bare, bare.
En sterk anbefaling til dere som vurderer å starte opp med Subutex..IKKE GJØR DET!

Mann 25

Svar fra ungrus.no 19.12.2022

Kjære mann, 25!

Jeg har ikke hatt pasienter som har hatt tilsvarende plager som deg, men når man sjekker Felleskatalogen for bivirkninger av Subutex, finner jeg følgende: 
Muskel-skjelettsystemet, vanlige bivirkninger: Artralgi, muskelkramper, myalgi, nakkesmerter, ryggsmerter, skjelettsmerter

Så svaret er nok at du kan tro på at det du kjenner mest sannsynlig har dette med buprenorfin å gjøre. Hva du skal gjøre videre, kan jeg ikke svare på, men det er vel en ide å forsøke å erstatte Subutex med noe annet.

Hilsen 

Dagfinn Haarr

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut