Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Farlig å drikke når du er ung?

Hei!

Er det farlig å drikke alkohol i tidlig alder?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 28.05.2018

Hei!

Det er gode grunner til at myndighetene har satt en aldersgrense for alkohol på 18 år. Alkohol er et rusmiddel som påvirker barn i større grad enn voksne, både fordi kroppen er mindre og fordi verken hjernen eller kroppen er ferdig utviklet.
Drikking må også til en viss grad læres. Mange prøver seg frem på hvor mye man tåler, og det er ikke uvanlig at det går galt noen ganger. Da kan man bli så full at man verken har kontroll på hva man sier eller hva man gjør.
Hvis man er et barn, blir man ekstra sårbar hvis dette skjer. Et barn har mindre erfaring på mange områder, og kan derfor komme opp i situasjoner som det er vanskelig å vite hvordan man skal håndtere. Rusen kan både gjøre en sløvere og redusere dømmekraften. Man kan både gjøre farlige ting selv, og man kan bli mer sårbar for at andre utnytter at man er i en hjelpeløs situasjon.

Drikking kan i visse situasjoner være farlig for alle, men for barn og unge kan det være spesielt riskofylt.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut