Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hasjrøyking og sædkvalitet

Hei!

Har røyket hasj regelmessig i cirka et halvt år. Sluttet brått med dette for 20 dager siden. Merker at når jeg onanerer kommer det enten ikke noe sperm eller svært lite, og ser at kvaliteten er annerledes.
Kan du/dere si noe om hvorfor dette skjer? Og evt komme med noen råd slik at utstyret mitt kan fungere som normalt igjen.

Hilsen en frustert 16-åring.

Svar fra ungrus.no 24.01.2019

Kjære frustrert 16-åring!

Det er kjent at regelmessig cannabisrøyking kan påvirke kvaliteten til sædcellene, slik at de ikke er like effekive som før. Derimot har jeg ingen opplysninger om skulle tyde på at mengden sæd eller kvaliteten på sæden skulle påvirkes. Det er jo slik at volumet på sæden lages i prostata og seminalkjertlene, ikke i testiklene. Det er altså svært usikkert om det du opplever når du onanerer, har noe direkte med hasjrøykingen å gjøre. Uansett vil jeg anbefale deg å vente og se, ting i kroppen har en tendens til å normalisere seg etter hvert, og det høres ikke ut til å være noe alvorlig galt med sæden din. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr
kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut