Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Hukommelsestap av dop+alkohol?

Hei!

Finnes det et type dop man glemmer en hel kveld på, blandet med alkohol?

Formen er fortsatt god.

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 12.09.2018

Kjære jente, 18+!

Dette var et viktig spørsmål. De fleste som har brukt alkohol en og annen gang har erfart at alkohol, selv i små doser, påvirker nærhukommelsen vår. Hukommelsen blir dårligere jo mer vi drikker, og de som virkelig har drukket mye, kan rapportere om fullstendig hukommelsestap, "blackout". Hukommelsen vi lide enda mer dersom man blander alkohol med visse typer stoff, spesielt GHB og piller som inneholder benzodiazepiner.

De sistnevnte er også kjent for å redusere hukommelsen i større eller mindre grad, selv når man bruker dem slik de skal brukes, men blandlingen med alkohol er svært lite heldig.
Eksempel på slike medikamenter er Sobril, Valium, Stesolid, Mogadon, Apodorm,Rohynol/Flunipam, Xanor, Rivotril. De tre siste er de sterkeste og kan gi fullstendig hukommelsestap, særlig i blanding med alkohol.
Rohypnol (Flunipam) er jo også kjent som "the rape drug", og det er ikke tilfeldig!

Så det korte svaret på spørsmålet ditt er: Ja!

Hilsen

Dagfinn Haarr
kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut