Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hvor lenge ligger hasj i kroppen?

Hei!

Hvor lenge ligger 0,4 g hasj i kroppen?

Annet, 18 +

Svar fra ungrus.no 27.07.2020

Kjære 18+.

Du spør om hvor lenge en viss mengde hasj finnes i kroppen. Det er selvsagt umulig å svare på akkurat det; vi er forskjellige og har ulik utskillingshastighet av stoffene som finnes i hasj. Derfor må jeg svare mer generelt: Etter ett inntak av hasj, går det kun få dager før man ikke kan påvise cannabisstoffer i urinen. Men disse stoffene binder seg til fettvevet i kroppen og vil da lagres over lengre tid dersom man stadig "fyller lageret". Nyere forskning tyder på at det skal mye mindre mengder til enn man før trodde for å få en slik opphopning. Det betyr at vi kan påvise cannabisstoffer i urin opptil 1-3 måneder etter siste inntak.

Denne forsinkede utskillelsen av cannabis i urin skaper problemer for mange som skal levere rene urinprøve for å oppnå førerkort eller kunne arbeide med farlige maskiner. For selv om hjernen nok stort sett er upåvirket noen dager etter siste inntak, er det urinprøvene som teller når man skal vurdere om dette er forsvarlig. 

 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut