Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Interaksjoner mellom Rivotril og andre legemidler

Hei!

Min datter har alvorlig epilepsi og bruker flere typer medisiner. Hun har begynt å kjøpe Rivotril for å ruse seg oppå de medisinene hun bruker daglig.
Hvordan vil Rivotril påvirke henne i forhold til en person som ikke har epilepsi og ikke bruker andre medisiner?

Mor til datter med epilepsi

 

Svar fra ungrus.no 25.06.2019

Kjære mor til datter med epilepsi!

Rivotril har som eneste lovlige indikasjon nettopp epilepsi. Det er et sterktvirkende benzodiazepin, slik som Valium, Sobril, Stesolid og andre. Generelt er disse stoffene lite giftige. Siden de virker beroligende, vil kombinasjon med andre beroligende stoffer og alkohol forsterke den beroligende effekten. Det er en lang liste over spesielle epilepsimedisiner som kan endre effekt sammen med Rivotril.
Siden du ikke har listet opp hva din datter bruker, må dere nesten sjekke dette selv. Jeg anbefaler denne informasjonen fra felleskatalogen.no. Under Interaksjoner et stykke ned i teksten klikker du på N03A E01Da får du opp hele listen med medikamenter som Rivotril kan påvirke.

Men hovedbudskapet er at det antagelig går greit rent medisinsk om din datter bruker noe Rivotril i tillegg til sine epilepsimedisiner. Dere bør også kontakte den legen som gir henne resepter slik at vedkommende er klar over denne blandingen og eventuelt kan sjekke blodprøver på innholdet av de andre epilepsimedisinene hun bruker.

Med hilsen 

Dagfinn Haarr
Spesialist i allmennmedisin 

 

 

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut