Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Lydboklytting og hørsel

Hei!

Lurte på om det er skadelig for hørsel og dårlig for søvnen å høre på lydbok med airpods mens jeg prøver å sovne.
Jeg har på veldig lav lyd, og har ofte på innsovningsmodus (at etter en hvis tid f.eks 30 min så vil lydboken skru seg av automatisk).

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 21.08.2023

Kjære gutt 14!

Du spør om lydboklytting på airpods kan være skadelig for hørselen og dårlig for søvnen. Til det første kan jeg trygt svare at det er ikke skadelig for hørselen å høre på airpods på svakt volum, spesielt ikke opplesning. Og når det gjelder søvnen, er nok ikke slik bruk av lydbok farlig, det er mange som bruker svak musikk eller lignende for å få roet seg så de får sove. Men det er viktig å lære seg gode søvnvaner tidlig i livet. Dersom det blir slik at du ha lyd/lydbok på ørene for å få sovnet, kan det bli vanskelig å få sovnet dersom du ikke kan ha lyden på, for eksempel hvis du ikke har airpods eller lydbok i nærheten. Hadde det vært meg, tror jeg nok jeg ville prøve å finne måter å sovne på der det ikke er nødvendig med lyd på øret. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut