Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Medisiner mot angst og panikkanfall

Hei!

I forbindelse med oppstart av escitalopram pga angst og panikkanfall fikk jeg Sobril for fem-seks uker siden. Den første uken tok jeg 15 mg x 3, altså 45 mg i døgnet. Har siden gått på ca. 25 mg i døgnet, som har fungert fint. Jeg har alltid vært innstilt på at dette skulle være en relativ kortvarig bruk. Først nå seks uker senere merker jeg at de ikke fungerer like godt lenger. Jeg er nå på 15-20 mg per døgn i nedtrappingsperiode, men jeg kjenner at jeg har fått tilbake angstfølelser, i tillegg til en slapphet/sykdomsfølelse og det jeg oppfatter som rare følelser i bein og armer.
Jeg har fått høre at abstinensene ikke skal være like sterke ved kortvarig bruk av mindre doser, men kan det likevel være dette jeg kjenner? Og har dere noen generelle tips? Jeg er forøvrig utredet og har hatt mange gode dager siste tre ukene.

Mann 24

Svar fra ungrus.no 24.06.2021

Kjære mann, 24! 

Du spør om det ubehaget du har fått, kan ha sammenheng med nedtrapping av små doser Sobril etter at du har brukt det over kort tid. Etter min erfaring, er det store individuelle variasjoner på hvorledes man reagerer på denne medikamentgruppen. Men det er svært sjeldent at vi ser abstinenser etter så kortvarig bruk av så små doser. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege 

Spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut