Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Reaksjon på hasjrøyking

Hei!

Jeg røyket hasj for 2 dager siden, og alt gikk egentlig helt fint (jeg pleier ikke å røyke til vanlig).
24 timer senere merker jeg at synet mitt har blitt annerledes. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det er på en måte som å være svimmel hele tiden. Dagen etter hadde jeg fortsatt det samme problemet og kastet også opp. Nå er det 3 dager siden jeg røyket og har fortsatt samme problem. (En venninne sier at det kan hende det er dissosiasjon, og en annen sier det ikke har noe med hasjen å gjøre.
Har dette noe med hasjen å gjøre i det hele tatt? Hvor lenge kommer dette til å vare?

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 25.04.2022

Kjære gutt, 17! 

Spørsmålet ditt er vanskelig å besvare konkret. Jeg oppfatter at du opplever ubehag og svimmelhet knyttet til endret synsinntrykk, og at dette kom etter hasjrøyking. Det er ikke umulig at det kan ha sammenheng med røykingen, siden cannabis virker på svært mange kroppsfunksjoner, spesielt de som har med kroppens likevekt å gjøre. Vi har et stort og omfattende system av reseptorer for cannabis overalt i kroppen, og kroppen lager også sitt eget "cannabis" som først og fremst skal bidra til balanse i både temperatur, vekt, apetitt og mange andre kroppsfunksjoner. Når vi tilfører cannabis utenfra, kommer hele dette systemet ute av balanse i en periode, og det kan føre til mange forskjellige symptomer, både fysiske og psykiske. 

Men om det er cannabisen som er årsaken til dine opplevelser, er altså høyst usikkert. Jeg vil anbefale deg å søke medisinsk hjelp dersom det ikke gir seg etter en ukes tid. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege, spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut