Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Rusbruk på bensinstasjon

Hei! 

Jeg jobber på en bensinstasjon. Her kommer narkomane inn (mekker og skyter på toalettet på jobben). Mange barn og mennesker går også inn og ut av butikken og toalettet. Jeg fant i går et filter til røyk, brukt sprøyte (så blodet i den også) og papiret kastet i doen. Hva kan jeg og vi gjøre for å holde dem ute fra butikken og stasjonen? Må jo gå an å få til noe her, er en god del av dem i dette området men å få til noe som holder dem unna butikker og bensinstasjoner i dette området. Det er ikke bra for butikken, bensinstasjonen og menneskene.

Kvinne 18+

Svar fra ungrus.no 01.07.2020

Kjære kvinne, 18+! 

Mange steder sliter med det samme, og det er ingen enkle løsninger på dette. For å hindre sprøytebruk på toalettet, er det noen som installerer et blått lys, for da kan ikke brukerne se blodårene. Det har vist seg ganske effektivt. Ellers kan dere kanskje holde toalettene avlåst og kreve at folk henter nøkkel i kassa når de skal benytte disse.
Så må vi ikke glemme at rusmisbrukere er mennesker som oss andre, som har sin bevegelsesfrihet slik vi andre har. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut