Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Spor av cannabis i urinprøve

Hei!

Jeg er på rusbehandling akkurat nå å har vært ren i over 3 månder.men jeg fant litt hasj i jakken min. Det var ca 0.1 gram hasj.jeg røyket den på tirsdag kveld og dagen etter så spilte jeg golf i ca 1 time.så i løpet av denne timen så drakk jeg over 1.5 liter med vann.og så tok jeg en urinprøve idag lørdag, men jeg ga dem ikke den første urinen når jeg sto opp. Jeg gikk på do og pisset den første urinen dem egentlig skal ha og drakk ca 1 liter med vann å ventet i ca 1 time og ga dem urin nr 2.så jeg lurte på om det kan slå ut på urinprøve som dem sender inn. Jeg har forresten høy forbrenning, også har jeg spist mat som normalt.
Takk for svar!

Svar fra ungrus.no 23.09.2020

Kjære gutt, 18+.

For det første er det lite man kan gjøre for å "presse" cannabis ut av kroppen. Verken fysisk aktivitet eller mye drikke vil gi særlig utslag, fordi cannabis-stoffene stort sett er fettløselige og "gjemmer " seg i fettvevet. Derimot vet vi at etter ett enkeltinntak av cannabis, vil stort sett stoffet være helt ute av kroppen i løpet av ganske kort tid, timer til dager. Dette er i motsetning til fast bruk; da vil cannabis kunne frigjøres fra fettvevet i månedsvis etter siste inntak og vises på urinprøvene. Men du vil raskt få "fasitvaret" på din urinprøve, regner jeg med. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut