Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Substitusjonsbehandling

Hei!

Er det noen som vet om bivirkningene ved langtidsbruk av Buvidal? Jeg har nå Subutex og synes det fungerer for meg. Men blir mast mye på og gå over til Buvidal.
Jeg er skeptisk på dette, har prøvd buprenorfin og Espranor, men syntes ikke dette var like tilfredsstillende for min del.
Eneste grunnen for og gå over til Buvidal, er at det gjør det lettere, men er skeptisk på om det vil funke like bra for meg.

Mann 44

Svar fra ungrus.no 04.01.2024

Hei! 

Jeg har lite erfaring med Buvidal, men de fleste ser ut til å være svært fornøyde, se eksempel fra Rus & samfunn, på rus.no.

Det handler om større frihet ved at medikamentet bare skal tas en gang i uka. Dessuten sier altså en del av pasientene at de føler seg bedre og sover mye bedre, så det kan være verdt å prøve, dersom du har fått et tilbud om Buvidal. Innholdsstoffet er det samme, så selv om du har merket forskjeller mellom de medikamentene du hittil har prøvd, er det ingen grunn til ikke å prøve Buvidal. 

Hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut