Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Trygt å drikke etter psykose?

Hei!

Jeg havnet i psykose på grunn av for mye MDMA, kokain og alkohol på en gang Det har gått 3,5 måneder siden psykosen gikk vekk. Har ikke drukket siden.
Vil det være trygt for meg å begynne å drikke igjen nå?

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 30.09.2020

Kjæe gutt, 18+! 

Du spør om det er trygt for deg å begynne å drikke igjen nå. Det er nok ikke mulig å svare deg konkret på dette, det er mange forskjellige ting som spilte inn da du fikk psykosen. For det første har det med din hjerne å gjøre: Det kan hende at du har en sårbarhet som gjør at du lett kan få psykoser når du ruser deg. For det andre vet vi at når man først har opplevd en psykose, er det større sannsynlighet for å oppleve dette igjen.
Så er spørsmålet hvordan du har tenkt å bruke alkohol i tiden framover, og om du har tenkt å blande det med andre rusmidler. Jeg vil anta at du er nokså trygg dersom du holder deg til alkohol i moderate mengder. Du bør være veldig varsom med å blande ulike rusmidler i fremtiden, det er vist at ca 30% av alle som opplever rusutløste psykoser, kan ende opp med å få kroniske (varige) psykoselidelser. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege 

Spesialist i allmennmedisn og samfunnsmedisin

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut