Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Utslag på hårprøve

Hei!

Jeg tok en Xanor for 4 mnd siden og har gått med på hårprøve. Men jeg har bare 1 cm med friskt hår (jeg sa at de fikk bare av det friske håret, jeg er eksfrisør og bleiker og farger håret hver måned, og har lest at det kan bli falsk positiv av det). 

Hvor lenge sitter det i håret etter et enkeltinntak? Slår det ut på Xanor nå, når jeg ikke har inntatt det på 4mnd? 

Kvinne 18+

Svar fra ungrus.no 21.04.2021

Kjære kvinne, 18+!

Som du selv sier, er det mange feilkilder med hårprøver. Hårprøver er først og fremst nyttige for å se jevnlige inntak tilbake i tid, De er ikke egnet til å finne enkeltinntak. Dersom det er sant at du bare har tatt en Xanor, vil den uansett ikke havne i håret ditt, siden konsentrasjonen av stoff blir alt for lite til å sette seg i håret. Så med mindre du har hatt andre inntak av stoff i løpet av den perioden da det friske håret har vokst ut, vil ikke prøven kunne påvise en Xanortablett tatt for fire måneder siden. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr
Lege 
Spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut