Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Drikke seg brisen

Hei!

Jeg lurer på om det er greit å drikke seg brisen en gang i måneden?
Eller er det skadelig?

Jente 16

Svar fra ungrus.no 16.10.2019

Hei!

Det er vanskelig å svare helt klart på spørsmålet ditt, fordi det er veldig ulikt hvordan vi vurderer om vi er lett påvirket av alkohol, brisne eller fulle.
Hvis vi bare drikker en gang i måneden, er det sannsynlig at det er mens vi er påvirket av alkohol at det kan oppstå ting som kan være skadelige.

Alkohol gjør oss mer ukritiske, noe som kan påvirke hvordan vi oppfører oss sammen med andre. Det er fort gjort å gjøre ting vi angrer på hvis vi drikker litt for mye. Vi kan også bli dårligere til å vurdere situasjoner vi kommer opp i og ikke klare å ivareta oss selv på en god måte. Vi kan også bli mer risikovillige, få dårligere balanse og kontroll med kroppens bevegelser. Dette øker risikoen for å komme ut for uhell og ulykker som kan få store konsekvenser.

Du kan lese mer om hvordan økende promille påvirker oss på helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut