Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Drikkepress

Hei! 

Jeg er edru, og jeg blir tvunget av venner og familie til å drikke, hva gjør jeg?

Jente 17

Svar fra ungrus.no 02.03.2020

Hei!

Ingen skal bli tvunget til å drikke alkohol mot sin vilje. Det er flott at du ønsker å være edru, og da håper jeg du kan hente støtte fra andre enn de som presser deg. 
Det er kjedelig å stå alene mot slikt press, og det er vanskelig dersom man ikke blir invitert med på ting fordi man ikke ønsker å drikke. Jeg synes de i vennekretsen og familien som legger dette presset på deg, oppfører seg dårlig mot deg. Man bør respektere andres nei til å bruke rusmidler! Jeg vet ikke hvem i familien din det er som presser deg til å drikke, men jeg håper du har noen voksne som du stoler på som du kan snakke med om dette. Helsesykepleier på skolen kan også være en å snakke med for å finne gode strategier for å håndtere dette presset.
Er det noen av vennene dine du kan alliere deg med, som har samme holdning som deg? Da kan dere stå sterkere sammen. 
Du virker som ei tøff jente, og jeg håper du står fast på det du står for, selv om du opplever drikkepress. Da vil det forhåpentligvis minske etter hvert.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut