Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Akseptert som avholds

Hei!

Hvorfor er det ikke lov å ikke drikke alkohol?
Får bestandig følelsen av å ikke være akseptert som avholds.

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 18.02.2019

Hei!

Du tar opp en problemstilling som stadig flere tar opp. Generelt har bruken av alkohol i Norge økt i de senere årene. Dette gjelder både den enkeltes konsum og også ved hvilke anledninger alkohol konsumeres. Det er for eksempel ganske stor bekymring for den økte bruken av alkohol blant eldre her i Norge.

Heldigvis er det likevel mange unge som velger å være helt avholdende eller prøver å begrense bruken av alkohol til et minimum. Dette kan ha mange ulike begrunnelser, noen er avholds av prinsipp, noen liker ikke virkningen av alkohol, mens andre er opptatt av helsemessige forhold og har for eksempel innsett at alkohol passer dårlig sammen med fysisk trening.

Mange av disse unge opplever nok noe av det samme du opplever, at en hele tiden må rettferdiggjøre hvorfor man ikke ønsker å drikke alkohol. Jeg tror likevel det kan være lurt å ha en klar tanke på hvorfor en ønsker å være avholds og være tydelig på dette.

Det har i det siste blitt flere som også ønsker å skape flere alkoholfrie arenaer som for eksempel alkoholfrie kafeer og nattklubber. Dette kan kanskje bidra til at det blir mer akseptert å ikke drikke alkohol.

Jeg håper du klarer å stå i mot presset og holde på ditt standpunkt.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut