Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Er jeg lesbisk?

Hei!

Jeg er en jente på 13 år. Jeg lurer på om jeg er lesbisk. Når jeg gikk i første/andre klasse var jeg forelsket i en gutt, det var jeg helt sikker på. Men noen år senere viste det seg at han valgte å bytte kjønn, så nå er han en jente. Han bytta skole da, har ikke sett han siden. Når han flytta fikk jeg meg en bestevenn, en jente. Vi har nå vært bestevenner i cirka 6 år. Jeg elsker henne av hele mitt hjerte, hun og. Jeg ville ha gjort hva som helst for henne liksom! Så derfor lurer jeg på om jeg bare er veldig glad i henne siden hun er bestevennen min eller om jeg kanskje har blitt forelsket i henne. Noen ganger når vi hører på rolig musikk, ser vi på hverandre, da får jeg veldig lyst til å kysse henne. Men jeg gjør det ikke, for det hadde sikkert blitt kleint.

Når vi blir større har vi planer om å reise jorda rundt sammen, og etter det skal vi bo i samme leilighet mens vi studerer. Jeg har egentlig lyst til å bare bo med henne hele livet mitt, så kan vi dra på mange jenteturer osv. Men jeg vet ikke om det er fordi jeg er glad i henne eller om jeg er forelsket. Jeg har også liiiitt følelser for en annen gutt, men det er veldig lite. Vi har snakket om det, og hun føler det samme, eller jeg vet ikke om hun har lyst til å kysse meg, hehe. Vi er begge usikre.

Men, men, håper dere har et svar på problemet mitt. Innerst inne håper jeg vel egentlig på at jeg er lesp.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 12.10.2020

Kjære jente 13 år!

Det er ikke helt lett å svare på om du er forelsket eller bare glad i venninnen din. Det å ha lyst til å kysse henne kan bety at du er lesbisk, men i din alder er det ikke uvanlig å forelske seg i begge kjønn. Mange vet tidlig hvem de tiltrekkes av og andre tar lenger tid før de finner ut av det.
Er du lesbisk, finner du ut av det etter hvert. Noen er bifile og kan forelske seg i både jenter og gutter.

Jeg skulle gjerne fortalt deg om du er lesp, men det kan jeg dessverre ikke.

Vennlig hilsen

Irene Sande 

Seksualrådgiver

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut