Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Når er det farligst å ruse seg?

Hei!

Hvor er det farligst å ta rus?

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 28.08.2019

Hei!

Jeg forstår spørsmålet ditt slik at du lurer på i hvilke situasjoner det er farligst å ruse seg. Dersom en ruser seg på stoffer hvor det kan være en fare for overdose (opioder, GHB, osv.) er det størst risiko hvis du er alene når du ruser deg. Hvis det er andre personer til stede, vil de kunne hjelpe eller redde deg dersom du får en overdose.

Det er selvsagt også farlig å være ruset i trafikken, derfor er det strenge regler knyttet til rusbruk når en skal føre et kjøretøy.

Dersom du ruser deg så mye at du mister kontrollen, kan det oppstå farlige situasjoner som fallulykker, drukning, eller at du blir utsatt for vold eller overgrep. Det er derfor tryggest å være sammen med andre når du ruser deg, uavhengig av hvilket rusmiddel du bruker. Da kan dere ta vare på hverandre dersom en eller flere blir for ruset eller står i fare for å få en overdose.

Jeg håper dette gir deg svar på spørsmålet ditt

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
 
Rådgiver
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut