Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Hjelp til ungdom som ruser seg

Hei!

Lurer på hvor kan man få råd og hjelp til ungdom som ruser seg?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 04.09.2017

Hei!

Hvis du går inn på nettsiden til kommunen der du bor, vil du forhåpentligvis kunne finne ut hvilke tilbud som finnes lokalt. Om det er vanskelig å finne frem, er det sannsynligvis oppgitt et telefonnummer der du kan henvende deg for å spørre.
Hvis personen selv ønsker hjelp, kan dere også kontakte fastlegen, som kan henvise vedkommende videre til behandling.

Siden du verken oppgir hvor du bor, hvilken relasjon du har til vedkommende og hvordan situasjonen ellers er for ungdommen, er det vanskelig å svare deg mer konkret på hvor du kan få råd og hjelp til en ungdom som ruser seg,
Det er også viktig å avklare om den det gjelder selv ønsker å gjøre noe med situasjonen sin, eller om det er du som ønsker at personen skal få hjelp.

Selv om vedkommende ikke ønsker hjelp, kan det være nyttig for deg å snakke med fagfolk dersom du er foresatt eller på en annen måte venn eller pårørende til den som ruser seg. Det er vanskelig å leve nær en som bruker rus på en skadelig måte, og det kan være godt både å få snakket om bekymringer og få råd om hvordan du kan forholde deg til dette og hvordan du kan ta vare på deg selv.
Hvilke tilbud som finnes for pårørende der du bor, kan du sjekke både med kommunen og spesialisthelsetjenesten. 

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no


 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut